Pages Navigation Menu

Lokale meninger, globale ytringer

Min historie

Som jeg nevnte under om meg så ble jeg født 19. november 1981 og er den eldste av fire søsken. Jeg vokste opp i Horten og er her jeg også har blitt boende etterhvert som tiden har gått og jeg har vokst opp. Tidlig ble jeg klar over at jeg hadde talent for tegning, form og farge og når jeg da tidlig på 90 tallet først fikk tilgang til en datamaskin så var det gjort. Siden den gangen har jeg brukt tusentallstimer foran datamaskinen og det ble også etterhvert levebrødet mitt.

De fleste ungdom rundt min alder på den tiden brukte datamaskiner hovedsakelig til å spille spill og senere, for internett. Jeg derimot fattet tidlig interesse for programmering og begynte min spede programmeringsvei med Quick Basic. Før jeg visste ordet av det så hadde jeg fattet interesse for mer reell programmering og satt snart å lærte meg selv Visual Basic. Hadde også en kort periode gjesteopptreden med Delphi men falt snart tilbake på Visual Basic.

Interessen forble sterk og mens jeg utdannet meg så ble interessen bare sterkere. Samtidig begynte jeg også å se på forskjellige tegneprogrammer og falt snart for Adobe Photoshop. Enda før denne tid så hadde jeg allerede utmerket meg som en annerledes unge, mens andre løp ute og lekte så foretrakk jeg bøker – og da gjerne historiebøker i tidsspannet 500 til 1900 tallet.

Jeg innså tidlig at nerd var det jeg var – og jeg var heldig nok til å vokse opp i nærheten av nord-europas største samling av vikinggraver – jeg aner ikke hvor mange timer jeg har brukt der, tanker, drømmer og ikke minst lesing. Man kan neppe kalle seg skikkelig nerd uten å ha spilt i korps og i 1988 startet jeg å lære slagverk, og fremdeles den dag i dag så spiller jeg. De forskjellige korpsene jeg har spilt, og spiller i er:

  • Granly Skolekorps (1988-2001)
  • Sidesporet Blåseensemble (2001-2005)
  • Horten Ungdomsmusikkorps (2002 + 2004- )
  • Blås i Det (2006- )

Lenge kjørte jeg også verdens største Tolkien nettside (The Hideout of Imladris). Desverre så forsvant alt dette i en stor brann i det lokalet hvor alt dette ble lagret – og desverre ingen komplett sikkerhetskopi. Det siste året har jeg derfor påbegynt arbeidet med å re-lansere, men for å bevare det gamle navnet så har jeg valgt å begynne fra bunnen av med nytt navn – Arthedain.net kom til liv i oktober 2009 og kommer til å være et sideprosjekt for mange, mange år fremover.